zondag 24 oktober 2010

Mini schilderij


Hoera, ik heb m'n eerste schilderijtje gemaakt! Door te schilderen ontstaat echt een soort zen-moment voor jezelf. Lekker alleen bezig zijn met het mengen van kleuren en zien hoe als vanzelf jouw ideeen op het doek komen.

Wel ben ik blij dat ik naast grotere doeken ook een paar mini-doeken heb gekocht. Dat maakte de drempel niet zo hoog om echt te beginnen. Wat dat betreft is schilderen goed tegen vaalangst; geen gum in de wereld die je kan helpen, het is 'uit-de-losse-pols-werk' en een schildersdoek gooi je nou eenmaal niet zo gemakkelijk weg als een A4-tje. Als ik straks 'the feel' een beetje te pakken heb ga ik aan de slag met de grotere doeken. Kannie wachten!!

1 opmerking:

  1. Ik ken die vaalangst waar je het over hebt. Heb een lijstje met "dingen doen voor ik 40 ben " (ai... wat klinkt dat oud) En één van de dingen die ik er op heb staan is een groot schilderij maken. Maar naast het feit dat ik nu alleen kozijnen en trappen schilder, stel ik dat grote schilderij uit. Vaalangst! Misschien wel een idee om net als jou met een klein doek te beginnen. Leuk geworden hoor! :-)

    BeantwoordenVerwijderen